ACOUHYB al Japó
Musical Innovators es posa en contacte amb Makoto Iwasa per a iniciar una col·laboració que durà l’ACOUHYB al Japó.
Enschu Musical Instruments Production és una nova empresa de fabricació i comerç de pianos nascuda en l'oest de Shizuoka, el centre de producció d'instruments musicals al Japó. Treballa amb tècniques avançades i precises de fabricació de pianos i comerç per a oferir serveis d'importació i exportació que facin costat als amants del piano arreu del món.
Vaig parlar amb Makoto Iwasa, l'amo de la marca i un venedor experimentat. (És la primera vegada que l’entrevisten!) Té contactes a la Xina, el Japó i Amèrica i pot parlar xinès, japonès i anglès. Ell i Sergey es van conèixer fa vuit anys en la fira d'instruments musicals de Frankfurt del Main, i van parlar sobre la possibilitat de portar a Espanya pianos del Japó des de la fàbrica on Makoto treballava llavors com a gerent. Uns anys més tard, Sergey es va posar en contacte amb Makoto per a oferir-li la col·laboració actual.
Arran d'aquesta cooperació, la fàbrica Enschu produirà pianos ACOUHYB-4, amb 4 cordes per nota –la segona patent registrada a ACOUHYB–. D'aquesta forma, Musical Innovators promourà el producte d’Enschu alhora que Enschu produirà la nova patent d’ACOUHYB i ajudarà amb donacions per a donar suport a l'organització de concerts i esdeveniments. A més, totes dues empreses podran portar els seus projectes a altres països.
Makoto explica la situació al Japó: “Hi ha molta gent vivint al Japó, i per això és bo estendre l’ACOUHYB cap allà. Tal vegada la idea de canviar l'afinació del piano no sigui 100% nova, però el seu producte en particular és nou. Fins i tot si no és fàcil vendre pianos al Japó, perquè la gent compra cada vegada menys, val la pena intentar-ho. Hi ha coses que seran més difícils, ja que molta gent té les seves pròpies marques, però hi ha possibilitats”. A canvi, Musical Innovators ajudarà Makoto a aconseguir contactes a Europa, els EUA i altres països.
Encara que treballen junts, Makoto encara no ha pogut escoltar un piano ACOUHYB en viu: “El vaig escoltar en un enregistrament. Simplement em va agradar més que altres pianos. Tinc un amic que toca el piano i em va dir que sonava meravellós. No obstant això, m'agradaria anar a Europa per a escoltar-lo en viu, quan tingui menys feina aquí”.
A continuació, Makoto m’explica la seva carrera: “Abans, havia estat en una fàbrica de pianos. Primer vaig haver de fer una feina de documentació, però em van oferir fer les vendes quan van veure que podia parlar xinès i anglès. Llavors venia pianos 100% fabricats a la Xina. A causa d'això, vaig tenir molts problemes, ja que els clients volien una empresa japonesa, amb productes realment japonesos, en la qual poder confiar. Per això vaig fer la meva pròpia empresa. Amb la meva pròpia fàbrica, que fa productes del tot fabricats al Japó, puc controlar la qualitat jo mateix”.
I per què fer productes específicament musicals?, li pregunto. “Quan estàs cansat o deprimit i escoltes música, aquí hi ha alguna cosa que t'allibera, i per això vaig triar la música –respon–. Per a ajudar a la gent. Vaig estar a Cambodja i altres llocs abans de ser a la fàbrica de pianos, i vull donar als nens pobres que vaig veure-hi l'oportunitat de tocar un piano, d'entrar en contacte amb la música. Per exemple, un dels meus principals objectius és Àfrica. Allà els faig una oferta: si compren trenta pianos, en dono un per a posar-lo a una escola o a qualsevol lloc on el puguin tocar els nens que no poden permetre-se’n un. Hi ha nens que ni tan sols s'han acostat a un piano! Així que el meu projecte no és només guanyar diners, sinó donar-los a tots l'oportunitat d'escoltar o tocar música. Això els pot ajudar molt. La música allibera, cura a la gent”.
2023 © Tots els drets reservats.
Made on
Tilda